Ζαχαροπλαστική

Σκαλτσούνια

Σφιχτή αμυγδαλόπαστα για την παρασκευή αμυγδαλωτών, σκαλτσουνιών και εργολάβων.

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Maro I 1.000 g
Ζάχαρη άχνη 100 g
Ποτό της αρεσκείας σας 50 g
Κύβοι φρούτων, καρύδια, μαρμελάδα, κανέλα (γέμιση) κατά βούληση
Ανθόνερο (διακόσμηση) κατά βούληση
Mont Blanc ή ζάχαρη άχνη (διακόσμηση) κατά βούληση

Εκτέλεση

    Τοποθετήστε το Maro Ι στον κάδο του μίξερ, προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και το ποτό της επιλογής σας (ρούμι, κουαντρώ, κονιάκ, κλπ) και αναμίξτε με το γάντζο ή με το φτερό, στην αργή ταχύτητα του μίξερ, για λίγο χρόνο, μέχρι να γίνει η ζύμη ομοιογεννής και στρωτή.

    Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 2-3 χιλιοστών, με έναν πλάστη.

    Κόψτε τη ζύμη σε στρογγυλά σχήματα, τοποθετήστε στο κέντρο τους την γέμιση της επιθυμίας σας και διπλώστε τη ζύμη στα δύο, έτσι ώστε να καλυφθεί πλήρως η γέμιση, σχηματίζοντας ημικύκλιο.

    Ψεκάστε τα σκαλτσούνια με ανθόνερο και ρίξτε πάνω τους αρκετή Mont Blanc (άχνη που δεν υγρασιάζει) ή ζάχαρη άχνη, έτσι ώστε να καλυφθεί πλήρως η επιφάνειά τους.

Σκαλτσούνια