Ζαχαροπλαστική

Piña colada tacos 

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Περιγραφή
Bianca GR 50 g για τις μαρέγκες
Νερό στους 70°C 50 g για τις μαρέγκες
Ζάχαρη 100 g για τις μαρέγκες
Ξύσμα από 1 λάιμ για τις μαρέγκες
Digestive Cookies 500 g για το digestive tacos
Μαργαρίνη Princess 200 g για το digestive tacos
Αυγά 25 g για το digestive tacos
Νερό 150 g για το σιρόπι ρούμι
Ζάχαρη 150 g για το σιρόπι ρούμι
Ρούμι 120 g για το σιρόπι ρούμι
Deco Cake 500 g για το coconut filling deco cake
Αυγά 75 g για το coconut filling deco cake
Ηλιέλαιο 95 g για το coconut filling deco cake
Νερό 65 g για το coconut filling deco cake
Coconut Filling 100 g για το coconut filling deco cake
Νερό 40 g για το coconut filling deco cake
Fruitful Pineapple 500 g για το compote ανανά με λεμονόχορτο
Νερό 50 g για το compote ανανά με λεμονόχορτο
Λεμονόχορτο 2 τμχ για το compote ανανά με λεμονόχορτο
Κρύο νερό 200 g για την κρέμα καρύδας
Γάλα καρύδας 100 g για την κρέμα καρύδας
Minuta Ivoire 125 g για την κρέμα καρύδας
Casa Cream 35% 150 g για την κρέμα καρύδας
Pasta Coco Piu 80 g για την κρέμα καρύδας
Fine Cream Fresh Dairy 80 g για την κρέμα καρύδας
Masca Lime 500 g για τη masca lime
Νερό 100 g για τη masca lime
Βουτυροκακάο 50 g για την επικάλυψη λευκής σοκολάτας
Arabesque White 30% 50 g για την επικάλυψη λευκής σοκολάτας

Εκτέλεση

    Για τις μαρέγκες

    • Τοποθετούμε στο μίξερ τη bianca GR, το water και τη ζάχαρη και χτυπάμε για 6 λεπτά με το σύρμα
    • Ρίχνουμε το ξύσμα λάιμ και ανακατεύουμε με μαρίζ
    • Κόβουμε με στρογγυλό κορνέ 6mm
    • Ψήνουμε στους 90°C για 45 λεπτά

     Για το digestive tacos

    • Χτυπάμε όλα τα υλικά στη μεσαία ταχύτητα για 2 λεπτά με το φτερό
    • Ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 2mm και κόβουμε με κουπατ
    • Τοποθετούμε τα tacos πάνω στη φόρμα σιλικόνης και ψήνουμε στους 170°C για 22 λεπτά

     Για το σιρόπι ρούμι

    • Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό
    • Αφού κρυώσει προσθέτουμε το ρούμι

     Για το coconut filling cake

    • Χτυπάμε με το φτερό στη γρήγορη ταχύτητα για 3 λεπτά το νερό με το coconut filling
    • Συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για 5 λεπτά με το φτερό
    • Ψήνουμε στους 160°C για 15 λεπτά

    Για το compote ανανά 

    • Ζεσταίνουμε το νερό με το λεμονόχορτο
    • Σουρώνουμε και ομογενοποιούμε με το Fruitful
    • Τοποθετούμε στις επιθυμητές φόρμες σιλικόνης

    Για την κρέμα καρύδας

    • Χτυπάμε για 5 λεπτά με το σύρμα στη γρήγορη ταχύτητα το νερό με το γάλα καρύδας και τη Minuta Ivoire
    • Χτυπάμε ελαφρώς την κρέμα γάλακτος και ομογενοποιούμε
    • Προσθέτουμε την Pasta Cocco και τέλος την Fine Cream Fresh Dairy

     Για τη masca lime

    • Ζεσταίνουμε τα 2 υλικά στους 40-45°C

    Για την επικάλυψη λευκής σοκολάτας

    • Λιώνουμε το Βουτυροκακάο
    • Προσθέτουμε τη σοκολάτα

    Μοντάρισμα

    • Ψήνουμε τις μαρέγκες και τις αφήνουμε να κρυώσουν
    • Ψήνουμε τα digestive tacos και τα αφήνουμε να κρυώσουν
    • Ψήνουμε το coconut filling deco cake, το περνάμε ελαφρώς με το σιρόπι ρούμι και την καρύδα
    • Παγώνουμε στις επιθυμητές φόρμες σιλικόνης τα compote ανανά με λεμονόχορτο
    • Περνάμε ελαφρώς με ένα πινέλο εσωτερικά τα tacos με την επικάλυψη λευκής σοκολάτας
    • Βουτάμε τα ημισφαίρια του ανανά στη Masca Lime 
    • Με τη βοήθεια ενός στρογγυλού κορνέ No10 φτιάχνουμε 3 κουμπιά στο tacos
    • Τοποθετούμε 3 ημισφαίρια και 2 κύβους coconut filling deco cake
    • Τοποθετούμε τις μαρέγκες και ένα μωβ πέταλο βιολέτας
Piña colada tacos