Ζαχαροπλαστική
Μαρέγκα και Μπεζέδες

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Bianca GR 500 g
Νερό (καυτό 70°C) 500 g
Ζάχαρη 1.000 g

Εκτέλεση

    Τοποθετήστε το νερό στον κάδο του μίξερ. Προσθέστε τη Bianca GR και τη μισή ποσότητα της ζάχαρης (500 g) και χτυπήστε με το «σύρμα» στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να διογκωθεί και να σταθεροποιηθεί η μάζα.
    Προσθέστε προσεκτικά την υπόλοιπη ζάχαρη και φροντίστε να ενσωματωθεί με ήπιο τρόπο στην υπόλοιπη μάζα, ανακατεύοντας με σπάτουλα.
    Προαιρετικά χρωματίστε κατά βούληση ή προσθέστε υλικά της επιλογής σας (π.χ. ξηρούς καρπούς) και αναμείξτε καλά.
    Δημιουργήστε με σακούλα ζαχαροπλαστικής και κορνέ, σχήματα της επιλογής σας (βάσεις για μπεζέδες, μαρέγκες διακοσμητικές ή επίπεδες σαν βάσεις πατισερί και «φωλιές»).
    Διακοσμήστε προαιρετικά κατά βούληση.
    Φουρνίστε σε φούρνο ±110°C για 1-2 ώρες (ανάλογα με το μέγεθος των προϊόντων), έτσι ώστε να στεγνώσουν καλά χωρίς να πάρουν χρώμα.
    Αφού κρυώσουν καλά, μπορείτε να διαθέσετε τα προϊόντα ως έχουν ή να τα χρησιμοποιήσετε σας βάσεις για να δημιουργήσετε τα τελικά προϊόντα της επιθυμίας σας.

Περισσότερες Πληροφορίες

Η ζάχαρη μπορεί να είναι είτε κρυσταλλική («σαγρέ» αποτέλεσμα) είτε άχνη («λείο» αποτέλεσμα).
Για να επιτύχετε «λείο» αποτέλεσμα με κρυσταλλική ζάχαρη χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί με το «σύρμα» στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ.

Μαρέγκα και Μπεζέδες