Ζαχαροπλαστική Ζαχαροπλαστική

Γλάσο ζαχαροπλαστικής

Κατάλληλο για ανάμιξη με άλλα συστατικά (χρώματα ζαχαροπλαστικής, κακάο κλπ.)

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Fondant 1.000 g
Νερό 0-50 g

Εκτέλεση

Τοποθετήστε το Fondant σε μπεν-μαρί με την ποσότητα του νερού που επιθυμείτε και θερμάνετέ το υπό συνεχή ανάδευση μέχρι τους 38-40°C το πολύ.

Διατηρήστε το σε αυτή τη θερμοκρασία, υπό ανάδευση, για όσο χρόνο επιθυμείτε να το έχετε σε ετοιμότητα για άμεση χρήση.

Χρησιμοποιήστε το για να γλασάρετε κωκ, εκλαίρ, κέικ και άλλα, χρησιμοποιώντας ειδικές συσκευές ψεκασμού ή απλώς βυθίζοντας στιγμιαία μέσα στο λιωμένο γλάσο τα είδη που θέλετε να διακοσμήσετε, είτε χρησιμοποιώντας αυτοσχέδιο χάρτινο κορνέ, είτε ρίχνοντάς το «πεταχτό» πάνω στα προϊόντα έτσι ώστε να σχηματίζονται γραμμές στην επιφάνειά τους.

Για να αποκτήσει τη χαρακτηριστική του γυαλάδα πάνω στα προϊόντα, θα πρέπει η επιφάνεια πάνω στην οποία θα ακουμπήσει να είναι επαρκώς υγρή (π.χ. να έχει σιροπιαστεί ή να έχει απλωθεί πάνω της μικρή ποσότητα κιγιέ).

Πληροφορίες Προϊόντος

Tips

Εάν επιθυμείτε πιο μαλακό ή πιο σφιχτό τελικό γλάσο (μετά το κρύωμα του), μπορείτε να αυξομειώσετε την ποσότητα του νερού που θα χρησιμοποιήσετε.

Στην περίπτωση που θα χρησιμοποιηθεί για τη διακόσμηση προϊόντων τα οποία ακολούθως θα καταψυχθούν, μην προσθέσετε καθόλου νερού στο Fondant. Εάν επιθυμείτε οπωσδήποτε να το «μαλακώσετε», προσθέστε του λίγο Ιμβερτοζάχαρο.

Η ποσότητα του γλάσου που ενδεχομένως θα σας περισσέψει, θα στερεοποιηθεί όταν κρυώσει. Μπορεί σε κάποια άλλη χρονική στιγμή να ξαναζεσταθεί μέχρι τους 40°C υπό συνεχή ανάδευση (για να λιώσει καλά) και να χρησιμοποιηθεί χωρίς πρόβλημα.

Γλάσο ζαχαροπλαστικής