Ζαχαροπλαστική
Chocolover

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Προϊόν
Genoise Chocolat 2.250 gr υλικά παντεσπάνι
Αυγά 1.500 gr υλικά παντεσπάνι
Νερό 400 - 500 gr υλικά παντεσπάνι
Casa Cream UHT 990 gr υλικά miroir cocoa arabesque
Νερό 500 gr υλικά miroir cocoa arabesque
Ζάχαρη 1.440 gr υλικά miroir cocoa arabesque
Φύλλα ζελατίνας 20 τμχ. υλικά miroir cocoa arabesque
Arabesque Cocoa 480 gr υλικά miroir cocoa arabesque
Paletta Cold Gel Neutral 400 gr υλικά miroir cocoa arabesque
Minuta Choco 400 gr υλικά κρέμας (σοκολάτα)
Νερό 500 gr υλικά κρέμας (σοκολάτα)
Γάλα 500 gr υλικά κρέμας (σοκολάτα)
Ζάχαρη 140 gr υλικά κρέμας (σοκολάτα)
Roma Top 200 gr υλικά αφρατέματος
Casa Cream UHT 200 gr υλικά αφρατέματος
Scaldis Dark extra υλικά

Εκτέλεση

    Ετοιμάστε το παντεσπάνι χτυπώντας στο μίξερ τα υλικά με το σύρμα, αρχικά για λίγο στην αργή ταχύτητα και μετά για 5-10 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα. Φουρνίστε στους 175-180°C για 45 λεπτά περίπου και αφήστε το να κρυώσει.

    Κόψτε το σε λεπτές φέτες και τοποθετήστε στα τσέρκια, γεμίστε μέχρι τη μέση του τσερκιού με αφρατεμένη Minuta Choco. Τοποθετήστε ένα μικρό παντεσπάνι και κλείστε με Minuta Choco.

    Για το Miroir βάλτε το νερό και τη ζάχαρη και αφού βράσει το σιρόπι ρίξτε την Casa Cream 35% και αφήστε το να πάρει μια βράση ανακατεύοντας πολύ καλά. Όταν φτάσει τους 100°C σβήστε τη φωτιά και ρίξτε τις μαλακωμένες ζελατίνες. Ανακατέψτε και προσθέστε το Arabesque Cocoa και την Paletta Cold Gel Neutral. Μπιμάρετε χωρίς να πάρει αέρα, σουρώστε και αποθηκεύστε με μεμβράνη που εφάπτεται στο ψυγείο. Περιμένετε να φτάσει τους 26°C - 30°C.

    Αφού παγώσει το γλυκό επικαλύψτε με το Miroir Cocoa Arabesque.

    Διακοσμήστε κατά βούληση με Scaldis Dark.

Chocolover

Products in this recipe

Minuta Choco

Κρύα κρέμα πατισερί με γεύση σοκολάτας.