Ζαχαροπλαστική Ζαχαροπλαστική

Πάστα Φουντούκι

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών Προϊόν
Genoise Chocolat 2.250 gr υλικά παντεσπανιού
Αυγά 1.600 gr υλικά παντεσπανιού
Νερό 400-450 gr υλικά παντεσπανιού
Νερό 800 gr υλικά κρέμας
Γάλα 400 gr υλικά κρέμας
Minuta Ivoire 500 gr υλικά κρέμας
Roma Top 600 gr υλικά κρέμας
Nocciola Pura Chiara (πάστα) 180 gr υλικά κρέμας
Chocolatier Choco Bisc 1.000 gr υλικά βάσης
Arabesque Dark 52% 400 gr υλικά βάσης
Masca Biscotto 1.000 gr υλικά επικάλυψης
Scaldis Milk extra υλικά

Εκτέλεση

Ετοιμάστε την αφρατεμένη κρέμα Nocciola και τοποθετήστε τη στην επιθυμητή φόρμα σιλικόνης.

Ετοιμάστε το παντεσπάνι ως εξής. Τοποθετήστε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπήστε με το σύρμα σε αργή ταχύτητα και μετά σε δυνατή για 5 λεπτά (πολύστροφο μίξερ) ή 10 λεπτά (αργόστροφο μίξερ), μέχρι η κρέμα να γίνει αφράτη και ομοιογενής. Σερβίρετε τη ζύμη στα σκεύη της επιλογής σας (λαμαρίνες, τσέρκια κ.λ.π.) μέχρι τα 2/3 του ύψους τους, φροντίζοντας να μην παγιδεύεται αέρας κατά το στρώσιμο της ζύμης. Φουρνίστε στους 180ºC για περίπου 30 λεπτά τα τσέρκια και για περίπου 45 – 50 λεπτά τις λαμαρίνες (διαστάσεων 50x70 cm).

Τοποθετήστε πάνω από την κρέμα Nocciola ένα λεπτό στρώμα παντεσπάνι και βάλτε να παγώσει. Κλείστε με τον ίδιο τρόπο και ξαναπαγώστε καλά τη φόρμα.

Ετοιμάστε την τραγανή βάση ως εξής. Λιώστε τη σοκολάτα σε φούρνο μικροκυμάτων. Ζεστάνετε το Choco Bisc. Ομογενοποιήστε και στρώστε σε δισκάκι στο επιθυμητό πάχος.

Τοποθετήστε στις βάσεις πάστας την τραγανή βάση στο επιθυμητό μέγεθος. Ξεφορμάρετε τις πάστες.

Ζεστάνετε τη Masca Biscotto, επικαλύψτε και τοποθετήστε τις πάστες πάνω στις τραγανές βάσεις.

Γαρνίρετε κατά βούληση με Scaldis Milk.

Πάστα Φουντούκι

Προϊόντα

Minuta Ivoire

Κρύα κρέμα πατισερί, στιγμιαίας παρασκευής, με ιβουάρ χρώμα.