Ζαχαροπλαστική
Κωκ

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Doll 1.000 gr
Αυγά 500 gr
Νερό (βρύσης) 200 gr
Αλεύρι μαλακό ζαχ/κής 110 - 120 gr
Velex 20 gr

Εκτέλεση

    Τοποθετήστε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ και χτυπήστε τα στην αργή ταχύτητα για 1 λεπτό με το «σύρμα» και στη συνέχεια στη δυνατή ταχύτητα για 6 λεπτά, ανάλογα με το μίξερ. Στο τέλος του χτυπήματος η ζύμη θα πρέπει να είναι αφράτη και ομοιογενής.

    Κόψτε τη ζύμη με την σακούλα ζαχαροπλαστικής και στρογγυλό κορνέ σε σχήμα και μέγεθος της αρεσκείας σας, πάνω σε λαδόκολλα ή σε αντικολλητικό χαρτί.

    Φουρνίστε:

    • στους 230-240°C για 14 λεπτά για κωκ διαμέτρου 11 cm, σε αερόθερμο φούρνο.
    • στους 230°C για ±7 λεπτά για κωκ διαμέτρου 5 cm, σε αερόθερμο φούρνο.
    • στους 230-240°C για ±12-13 λεπτά για κωκ διαμέτρου 11 cm, σε φούρνο με ταμπάνι.
    • στους 230-240°C για ±8 λεπτά για κωκ διαμέτρου 5 cm, σε φούρνο με ταμπάνι.

    Αφήστε τις βάσεις να κρυώσουν για λίγο οπότε και θα είναι έτοιμες για χρήση ή για φύλαξη.

Πληροφορίες Προϊόντος

Εάν δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε άμεσα τις ψημένες βάσεις, είναι καλύτερα να τις φυλάξετε σε σακούλες είτε σε θερμοκρασία δωματίου για λίγες μέρες είτε στην κατάψυξη για όσο χρόνο επιθυμείτε.

Εάν παραμείνουν εκτεθειμένες στο περιβάλλον, οι βάσεις θα στεγνώσουν σύντομα και θα μοιάζουν με μπισκότο. Θα ξαναμαλακώσουν όταν χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή του κωκ, τόσο από τα υγρά της κρέμας, όσο και από το σιρόπιασμα. Έτσι, θα ανακτήσουν την αρχική τους πολύ ποιοτική μορφή.

Κωκ

Products in this recipe

Doll

Μίγμα για την παρασκευή αυθεντικού κωκ.