Συνταγές
Ψωμί αργής ωρίμανσης ψυγείου

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Αλεύρι Τ70% 9.000 g
Αλεύρι καλαμποκιού 500 g
Αλεύρι κίτρινο χονδρό 500 g
Amore L 100 200 g
Μαγιά 150 g
Αλάτι 180 g
Νερό 5.900 g

Εκτέλεση

    Τοποθετήστε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του ταχυζυμωτηρίου και ζυμώστε 8-9 λεπτά στην αργή ταχύτητα.

    Ξεκουράστε την ζύμη σκεπασμένη για 17 ώρες στο ψυγείο στους 4°C. Βγάλτε την ζύμη από το ψυγείο και αφήστε την για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

    Τεμαχίστε 1000g και πλάστε με απαλές κινήσεις στο επιθυμητό σχήμα.

    Στοφάρετε 45-50 λεπτά. Συνθήκες στόφας 35-37 °C και υγρασία 70-75%.

    Φουρνίστε στους 210-220°C 60 λεπτά με ατμό.

    Ανοίξτε το ντάμπερ τα τελευταία 10-15 λεπτά.

Ψωμί αργής ωρίμανσης ψυγείου

Products in this recipe

AMORE L 100 

Παράγοντας οξίνισης προϊόντων ζύμης με προζύμι, σε υγρή μορφή, για χρήση σε προϊόντα αρτοζαχαροπλαστικής.