Συνταγές
Ψωμί με κριθάρι

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Αλεύρι Τ70% 4.000 g
Αλεύρι κριθαριού 3.000 g
Αλεύρι κίτρινο χονδρό 3.000 g
Zeeμωτό 1.000 g
Amore L 100 800 g
Μαγιά 200 g
Νερό 6.800 g

Περισσότερες Πληροφορίες

Τοποθετήστε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του ταχυζυμωτηρίου και ζυμώστε μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαστική ζύμη. Ενδεικτικά 3 λεπτά στην αργή και 6 λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα.

Ξεκουράστε τη ζύμη σκεπασμένη για 30 λεπτά στο χώρο σας.

Τεμαχίστε 430g και πλάστε με απαλές κινήσεις στο επιθυμητό σχήμα.

Τοποθετήστε αν θέλετε σε καλάθια και στοφάρετε 70 λεπτά. Συνθήκες στόφας 35-37 °C και υγρασία 70-75%.

Φουρνίστε στους 210-220°C 45 Λεπτά με ατμό. Ανοίξτε το ντάμπερ τα τελευταία 10 λεπτά.

Ψωμί με κριθάρι