Συνταγές
Ψωμί με rustique χαρακτήρα

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Αλεύρι T70% 10.000 g
Zeeμωτό 1.000 g
Amore L 100 800 g
Μαγιά 200 g
Νερό 7.300 g

Εκτέλεση

    Τοποθετήστε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του ταχυζυμωτηρίου με το 60% του νερού. Αφού αρχίσει να δημιουργείται μια ελαστική ζύμη προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό σταδιακά.

    Ζυμώστε 3 λεπτά στην αργή και 7 λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα.

    Ξεκουράστε την ζύμη σε λαδωμένη λεκάνη για 70-90 λεπτά στον χώρο σας.

    Τεμαχίστε 1000g και πλάστε στο επιθυμητό σχήμα με απαλές κινήσεις χωρίς να δώσετε ένταση στην ζύμη.

    Φουρνίστε απευθείας στους 210-220°C με ατμό για περίπου 60 λεπτά. Ανοίξτε το ντάμπερ τα τελευταία 10 λεπτά.

Ψωμί με rustique χαρακτήρα