Συνταγές
Χωριάτικο ψωμί με προζύμι

Συνταγή

Υλικά Βάρος Υλικών
Αλεύρι κίτρινο χονδρό 10.000 g
Amore P Durum 400 g
Μαγιά 200 g
Αλάτι 200 g
Νερό 6.400 g

Εκτέλεση

    Τοποθετήστε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του ταχυζυμωτηρίου και ζυμώστε 3 λεπτά στην αργή και 1 λεπτό στη γρήγορη ταχύτητα.

    Ξεκουράστε την ζύμη σκεπασμένη για 20 λεπτά στον χώρο σας.

    Τεμαχίστε 430 g και πλάστε στο επιθυμητό σχήμα.

    Τοποθετήστε στη στόφα 45 λεπτά. Συνθήκες στόφας 35-37 °C και υγρασία 70-75%.

    Χαράξτε την επιφάνεια.

    Φουρνίστε στους 210-220°C 40-45 λεπτά με ατμό. Ανοίξτε το ντάμπερ τα τελευταία 10 λεπτά.

Χωριάτικο ψωμί με προζύμι