Χωριάτικο ψωμί με προζύμι
Χωριάτικο ψωμί με προζύμι
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών |
---|---|
Αλεύρι κίτρινο χονδρό | 10.000 g |
Amore P Durum | 400 g |
Μαγιά | 200 g |
Αλάτι | 200 g |
Νερό | 6.400 g |
Εκτέλεση
Τοποθετήστε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του ταχυζυμωτηρίου και ζυμώστε 3 λεπτά στην αργή και 1 λεπτό στη γρήγορη ταχύτητα.
Ξεκουράστε την ζύμη σκεπασμένη για 20 λεπτά στον χώρο σας.
Τεμαχίστε 430 g και πλάστε στο επιθυμητό σχήμα.
Τοποθετήστε στη στόφα 45 λεπτά. Συνθήκες στόφας 35-37 °C και υγρασία 70-75%.
Χαράξτε την επιφάνεια.
Φουρνίστε στους 210-220°C 40-45 λεπτά με ατμό. Ανοίξτε το ντάμπερ τα τελευταία 10 λεπτά.
Προϊόντα
AMORE P DURUM
Προζύμι σκληρού σίτου σε μορφή σκόνης.