Ψωμί κίτρινο rustique
Ψωμί κίτρινο rustique
Συνταγή
Υλικά | Βάρος Υλικών |
---|---|
Αλεύρι κίτρινο χονδρό | 5.000 g |
Αλεύρι T70% | 5.000 g |
Zeeμωτό | 1.000 g |
Amore P Durum | 400 g |
Μαγιά | 200 g |
Νερό | 7.700 g |
Εκτέλεση
Τοποθετήστε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του ταχυζυμωτηρίου με το 60% του νερού. Όταν αρχίσει να δημιουργείται μια ελαστική ζύμη προσθέστε σταδιακά και το υπόλοιπο νερό.
Ζυμώστε 3 λεπτά στην αργή και 7 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.
Ξεκουράστε τη ζύμη σε λαδωμένη λεκάνη για 70-90 λεπτά στο χώρο σας.
Τεμαχίστε 1.000 g και πλάστε στο επιθυμητό σχήμα με απαλές κινήσεις χωρίς να δώσετε ένταση στη ζύμη.
Φουρνίστε απευθείας στους 210-220°C με ατμό για περίπου 60 λεπτά. Ανοίξτε το ντάμπερ τα τελευταία 10 λεπτά.
Προϊόντα
AMORE P DURUM
Προζύμι σκληρού σίτου σε μορφή σκόνης.